Har inte uppdaterat på ur länge. Men här kommer ett jättgoda och enkelt recept på goda bagels. Blir ca 10 bagels.
Ingredienser:
7g torrjäst (7g dry yeast)
4 msk socker (4 tbsp sugar)
450g bread flower (450g mjöl)
vallmofrön, solrosfrön.
100ml varmt vatten+200ml varmt vatten
1. Blanda jästen och 1 msk socker i en skål och 100 ml varmt vatten och låt stå i 10 min tills det blir skummigt.
2. Tillsätt 200ml varmt vatten i skålen, blanda i saltet och mjölet. Fortsätt tillsätta mjöl tills du har en mjuk men inte kladdig deg. Knåda i 10 minuter tills degen är slät och elastisk.
3. Forma en boll av degen och lägg i en lätt oljad skål. Täck med plastfolie och låt jäsa på en varm plats i ca 1 timme.
4. Sätt ugnen på 220C, 200 varmluft.
5. Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i 10 lika stora bitar och gör bagels. Enklast är att göra en rund boll som du plattar till en aning och gör hålet med ett finger eller ett handtag.
6. Koka upp vatten och häll i 3 msk socker. Koka bagelsen i 1-2 min på varje sida tills de puffar upp och ett skinn formas. Baka i ugnen i 25 min tills de är bruna och krispiga. De ska låta ihåliga när de är färdiga.
De här är de enklaste och godaste receptet på bagels jag har testat. Blev verkligen goda, de blir ju inte som de köpta bagelsen som är riktigt söta men mycket godare tycker jag. Testa med lägre temperatur på ugnen nästa gång, 180C för en annan textur.
Gör du 10 bagels blir det 178kcal per bagel. Receptet ifrån BBC goodfod.
Kommentera