Gjorde dessa jättegoda amerikanska pannkakor när vi hade lyxfrukost dagen efter min födelsedag. Hade kompisar som sovit över så det var klart att de skulle ha frukost. Så gjorde amerikanska pannkakor, bacon och ägg och lite annat smått och gott.
 
Dessa pannkakor var så lätta att göra och de blev mycket finare än var mina tunna pannkakor blir här borta i Storbritannien. Kanske för att jag inte har en ritigt pannkaksstekpanna här med låg kant. Men dessa amerikanska pannkakor blir jättebra och är mycket lättare att steka i en vanlig stekpanna. Självklart tror jag att de skulle gå lika bra att steka i en pannkakslag också. Egentligen föredrar jag nog crepes eller tunna pannkakor men till frukost är dessa perfekt. De känns liksom matigare. Sedan beoror det ju självklart på vad man vill ha för topping också.
 
Ingredienser: 
1 ägg
2.5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
0.5 tsk salt
0.5 -1 tsk tsk vaniljsocker
2 msk smör
 
Gör så här:
 
1. Vispa ägg och mjölk i en bunke
2. Smält smöret och häll i mjölk och ägg blandningen
3. I en skål blanda övriga torra ingredienser och blanda sedan ner i vätskan.
4. Stek pannkakorna i smör eller neutral olja. Med teflon panna så behövs inget smör om man inte vill ha de för smakens skull. 
 
Severa med färsk frukt, lönnsirap, nutella, grädde eller vad man tycker passar.
Min favorit hitills är nog lönnsirap men de är nog för att jag äter lönnsirap så sällan och tycker det smakar himelst gott.  
 
 
 
 
Frukost, amerikanska pannkakor, lyxfukost, pannkakor,