Fick det här receptet av Sarah som tips när jag behövde hjälp med att laga något vegetariskt till en annan kompis. Hon brukade ha i zuchini, pinjenötter, svamp och spenat men tipsade om att egentligen går det ju att ha i vilka grönsaker man skulle vilja eller även typ bacon eller kassler om man inte vill ha det vegetariskt. 
 
Till 4-6 personer (Tyckte med pastan att det blev 4 snarare än 6 portioner). 
 
Ingredienser till såsen: 
 
3 msk smör
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor (eller fler om man älskar vitlök) 
5dl grädde (matlag eller vispgrädde). 
1/4 tsk vitpeppar (funkar lika bra med svartpeppar)
 50 g riven parmesan
75 g riven mozarella
 
Så här gör du:
1. Smält smöret med olivolja på medium värme. 
2. Tillsätt vitlök, grädde, vitpeppar och sjud lätt. 
3. Rör ofta. 
4. Tillsätt parmesan osten och låt sjuda tills såsen tjocknar.
5. När såsen tjocknat, tillsätt mozarellan och rör tills den smält. 
6. Medans såsen kokar, koka upp pasta eller nudlar enligt anvisningarna. 
7. Blanda i dina valda grönsker i såsen. Blanda i pastan. Servera med tex. vitlöksbröd.
 
Källa: http://www.food.com/recipe/better-than-olive-garden-alfredo-sauce-141983