Häromveckan testade jag att göra hemmagjorda havrebars. Ni vet sådan där som alltid innehåller allt för mycket socker och är svindyra. Jag använde bara ingredienser som jag hade hemma. Men tror att de skulle bli goda med nötter eller torkad frukt i också. Tyvärr är torkad frukt och nötter extremt dyrt här i Storbritannien så det fick bli en annan gång. 
 
Men jag gjorde två olika bars. En med jordnötssmör och en utan. Den med jordnötssmör smakade inte alls jodnötter när det var färdigt. 
 
Havre och banan bar
1 banan (mogen, mosad eller mixad)
Havregryn, det ska bli till en sammanhållen smet. 
Jag hade i 100g hackad mörk choklad som smaksättare. 
 
Blanda allting i en skål. Häll i en form och platta ut. Gör den så tjock som du vill ha dina bars. Ju tjockare desto mer sega blir barerna. Jag gräddade mina i 180 grader i ca 30 min eller tills de började bli gyllenbruna
 
Havrebars med jordnötsmör
1 mogen, mosad banan
Havregryn
Jordnötssmör
70 g hackad mörk choklad
 
Se instruktioner ovan. Dessa blev mer kompakta än ovanstående bars. Men väldigt goda de också. 
 
Låt de svalna lite innan du skär de i barer, eller vilken form du nu föredrar. Jag virade dem i folie och den andra sorten i gladpack. Förvara i kylskåp om du vill. Jättesmidigt att ha med sig som mellanmål. Och de innehåller inget socker förutom sockret som finns naturligt i ingredienserna. 
banan, bar, hälsa,