Smakade den här hos min kompis Sandra i hennes cafe i somras. Om någon är på väg till Jönköping Gränna trakten rekomenderar jag varmt Flättinge gårdscafe. Så himla mysigt och bra priser. 
 
Det här är en underbar bas cheesecake. Ha lite is i magen när den gräddar och ta ut den fast den inte ser färdig ut eftersom den stelnar ytterligare efteråt, annars blir den inte så krämig och god. 
 
Ingredienser: 
 
200 g digistive kex, mixade till smulor
75 g smör, smält
 
Fyllning: 
2 msk citron juice
Skalet från en citron
3 msk maizena
1 msk vaniljsocker
2.5 dl socker
400g cream cheese, ca Philadelphia ost
5 ägg
 
Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Mixa digistive kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en form.
3. Placeraa ett bakåplåtspapper längs med formen innan du häller i smeten.
4. Fyllningen: Blanda ingredienserna till fyllningen
5. Blanda sist ner äggen men vispa inte
6. Grädda längst ner i ugnen på 150 grader i ca 50 min. 
 
Dekoration: Ringla tex. chokad eller kola sås över i en spiral och använd en cocktail pinne och gör ett spindelnätChee
cheesecake,