När man inte har recept boken med sig med sina vanliga recept så får man hitta andra. Hittade det här nutella kake receptet istället för min vanliga. Dessa är hårdare och på grund av farinsockret har de en mörkare smak än de vanliga nutella kakorna jag brukar göra. Jag föredrar dessa tror jag om de inte varit så knapriga så nästa gång ska jag nog testa att baka de lite kortare tid. 
 
OBS! Detta är ett väldigt stort recept och blir väldigt många kakor, så nästa gång skulle jag nog halvera receptet. 
 
175 C varmluftsugn.180 i vanlig ugn
 
Recept:
220g rumsvarmt osaltat smör
165g mjukt farinsocker
220g strösocker 
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
525g vetemjöl, siktat
1 msk bikarbonat
282 g choc chip
1 burk nutella, åtmistone halv stor burk
 
Börja med att skopa ut nutella på en tallrik med bakplåtspapper och frys en stund så att de är kalla när du börjar baka.
 
1. Rör smör och socker, farinsocker tillsammans i en bunke tills det är krämigt. 
2. Tillsätt äggen ett i taget tills de är iblandade. 
3. Blanda i vaniljen och rör i mjölet lite i taget och bikarbonaten. 
4. Blanda i choklad chipsen
5. Gör bollar och platta ut, lägg en nutella plupp på och se till att degen täcker nutella pluppen. 
6. Baka i 8-10 min tills ljust bruna på kanterna. 
 
 
nutella, småkakor,