Smakade väldigt gott och är ett bra alernativ om man är trött på vanliga choklad biskvier. Borde gå att variera med annan frukt, vill gärna prova mango eller typ passionsfrukt. Jag använde två typer av choklad men det var mer för dekorations syfte snarare än nödvändigt för smakens skull.

 Ingredienser:

Bottnar:

200g mandelmassa

1.25 dl strösocker

0.5 dl äggvita

 

Fyllning:

250g rumsvamt smör

1.5 dl florsocker

2tsk vaniljsocker

2 äggulor

100g frysta jordgubbar

 

Garnering:

150g vitchoklad

lite mörk choklad eller mjölkchoklad

 

Beskrivining:

1. Riv mandelmassan och blanda för hand med äggvitan och strösockret. Alternativt, vispa äggvitorna till ett hart skum och blanda ner mandelmassan och sockret försiktigt.

2. Klicka eller spritsa ut smeten till cirkar. Grädda mitt I ugnen i 200 grader i ca 8-10 min tills de är helt torra och lossnar lätt ifrån pappret. Förslagsvis låt de torka ytterligare I ugnen och låt ugnen svalna med bottnarna i.

Fyllningen:

1.     Koka upp jordgubbarna, mixa till en slat konsistens och låt svalna. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig smet. Blanda sedan i äggulorna en I taget, vispa kraftigt till krämen går ihop ordentligt. Rör I den svala jordgubbssmeten.

2.     Fyll bottnarna med smörkrämen och låt stelna I kyl eller frys innan du doppar dem I choklad.

Dekoration: Smält chokladen I vattenbad eller mikro. Doppa kakorna eller spritsa på chokladen så att fyllningen döljs.

Förvara svalt.

 

 

 

 

 

Kommentera

Publiceras ej