Hemmagjorda Oreo cookies
Dessa “Oreo” kakor är jättegoda. Dock kan man inte äta för många, en räcker got och väl då de är ganska mäktiga (och väldigt kalorifyllda). Väldigt lätta att blanda ihop. Det enda man behöver tänka på är att de flyter ut en hel del. Jag gjorde 16 kakor alltså 8 oreos. Receptet är egentligen för en enda jätteoreo men den blev helt enorm. Men snygg blev den!
Oreo cookies:
107g vetemjöl
25g kakaopulver
½ tsk bikarbonat
1/8 tsk bakpulver
1/8 tsk salt
167g socker (jag använde bara 150)
73g kallt kubat smör
1 egg (3 msk ägg)
Sätt ugnen på 180grader
Blanda alla torra ingredienser I en skål. Blanda i smöret med fingrarna och arbeta in smöret i mjölblandningen så att det ser ut som brödsmulor. Blanda ner ägget. Det blir en ganska kladdig kakdeg. Dela den in två, eller så många delar som du vill ha. Platta till bollarna en aning, forsok göra dem lika stora.
Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter för en jätteoreo och 10-13 minuter för normalstora oreos. Låt svalna innan du sätter ihop kakorna två och två med smörkräm emellan.
Smörkräm/Oreo fyllning
Detta recept passer perfekt till en dubbel sats kakdeg.
200g smör
135 florsocker
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
Låt smöret bli rumsvarmt eller värm i micron. Sila ner sockret I en skål och blanda samman allt med en visp, eller sked. Vispa tills det blir lätt och fluffigt.
Använd en spritspåse och spritsa på kakorna eller en kniv. Ställ in i kylen så att smörkrämen stelnar lite.


Kommentera