Idag blev det kyckling-wok till lunch. En av mina favorit rätter sedan länge. Den är så enkel att göra och kyckling filen blir så mjuk och helt underbar. Ju längre man marinerar kycklingen desto bättre tycker jag, men det räcker med 30 minuter för att ändå få ett bra slutresultat. Jag brukar ha i en burk vattenkastanjer och en burk bambuskott eller en burk böngroddar, men man kan egentligen ha i lite vad man tycker om eller råkar ha hemma. 
 
Det här behöver du: 
 
300g kyckling filer (1 normal stor file räcker till 2 portioner, eller räkna 1 file per person)
Wok grönskaker (tex. en burk vattenkastanjer, en burk bambuskott, eller en burk böngroddar)
1 kyckling buljong tärning
ljus soja
mörk soja
vatten
maizena (eller potatismjöl)
 
Marinad (till 300g kyckling)
1msk ljus soja
1tsk socker
1tsk maizena 
 
Blanda marinaden och skär kycklingen i bitar. Blanda i kycklingen och låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter. 
Värm upp en wokpanna, stek kycklingen, fräs sedan grönsakerna. 
I wokpannan eller en separat kastrull koka upp vatten på en höft (ca 3-4dl vatten till en buljongtärning). Lös upp buljongtärningen, koka upp såsen med lite maizena så den tjocknar, blanda i soja, kycklingfond och mörk soja och smaka av. 
 
Servera med jasminris. 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej