Hittade det här receptet på nätet. Modifierade det lite, smakar väldigt gott. Men behöver nog dubbelt så mycket fyllning som det står i orginal receptet.
1 vitlöks klyfta, krossad
250g färsk svans
1 tsk timjan
200g spenat (färsk)
300g mjukost (tex. philadelphia). Jag använde garlic and herb
4msk riven parmesan (skippade denna)
Färska lasagne plattor
Värm ugnen till 200 grader.
Värm olja i en stor stekpanna och stek till vitlöken. Tillstätt svampen, timjan och stek i 3 min tills de mjuknar. Häll i spenaten och rör om tills den slokar.
Ta bort ifrån värmen och blanda ner mjukosten, 1 msk parmesan och kryddor.
Häll balndningen i en ugnsfast form, varva med lasagneplattor. avsluta med spenat blandingen. Häll över mer riven ost och laga i ugnen i ca 20-35 minuter beroende på lasagneplattorna.
Reflektioner: Nästa gång, gör åtmistone dubbel sats av fyllningen, blev bara två lager med detta recept och den lilla glas formen.
Kommentera